Τσίπρα Μαρία Μαγδαληνή

Γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1975. 

Πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του Τομέα Ιδιωτικού Δικαίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, με ειδίκευση σε θέματα εργασιακών σχέσεων, κοινωνικής ασφάλισης και διοικητικού δικαίου. 

Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά. 

Έχει πλούσια εμπειρία στην δικαστική αλλά και εξωδικαστική επίλυση συλλογικών και ατομικών διαφορών εργασίας, εκπροσωπώντας εργοδότες και εργαζόμενους αλλά και στην οργάνωση και εφαρμογή μοντέλων και στρατηγικών απασχόλησης σε επιχειρήσεις τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα.

Έχει συνεργαστεί με μία ευρεία γκάμα οργανώσεων και φορέων του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα σε επίπεδο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα εργατικού και διοικητικού δικαίου. 

Έχει ασχοληθεί ως νομική σύμβουλος έργων και ως εκπαιδεύτρια/εισηγήτρια σε εκπαιδευτικές δράσεις, που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις και την κοινωνική ασφάλιση. 

Έχει σημαντικό αριθμό δημοσιευμένων σχολίων και άρθρων σε νομικά και άλλα περιοδικά. Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Εκδόσεως του Νομικού Βήματος (ΔΣΑ). Έχει υπάρξει μέλος Επιστημονική Ομάδας για την σύνταξη μελέτης για τον θεσμό των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στην Δημόσια Διοίκηση και μέλος Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων για ζητήματα κοινωνικής ασφάλισης. Είναι μέλος της Εταιρίας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΔΕΚΑ) και της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ).

Go to top